Kuidas kollased vestid Eesti noorteadlaste ekspeditsiooni untsu keerasid

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollastes vestides kütusehinna ja elukalliduse tõusu vastu protestijad sulgesid Prantsusmaa meretagusel territooriumil Réunioni saarel liikluse.
Kollastes vestides kütusehinna ja elukalliduse tõusu vastu protestijad sulgesid Prantsusmaa meretagusel territooriumil Réunioni saarel liikluse. Foto: RICHARD BOUHET/AFP/Scanpix

Kui Eesti noorteadlased India ookeanis asuvale Réunioni saarele jõudsid, oli jama juba alanud. 

See 29 teadlase reis Prantsusmaa meretagusele territooriumile Réunionile, mis on pisut väiksem kui Saaremaa, oli pikalt ette valmistatud.

Tartu Ülikooli botaanikaprofessor Meelis Pärtel käis esimest korda kaugel saarel juba jaanuaris. Paistis lootustandev. Paradiisisaar troopikas. Uurimiskogemused troopikas annavad noorele teadlasele teadustöös palju avarama vaate, usub Pärtel.

Pikale reisile – 9300 kilomeetrit kodust – saamiseks pidid parajasti oma doktoritööde kallal töötavad noorteadlased esitama projektid, mida täpselt nad kaugel saarel uurida kavatsevad ning kuidas see nende Eestis tehtava uurimistööga haakub. Žürii valis välja, kes sõidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles