Kristiines said naine ja kaks last vingugaasimürgituse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vingugaasiandurid.
Vingugaasiandurid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile kell 19.49 sai häirekeskus teate, et Kristiine linnaosas Kotka tänaval on ühes korteris tunda gaasilõhna peale sooja vee kasutamist vannitoas.

Kohale jõudnud päästjad tuvastasid korteris kõrge vingugaasitaseme, lülitasid gaasiseadme välja ning tuulutasid ruumid. Kiirabi viis haiglasse kontrolli naise ning kaks last, kinnitas Põhja päästekeskus. 

«Kuna gaasisieade asus vannitoas ja ilmselgelt puudus seal piisav ventilatsioon, tekkis mittetäielik põlemine ehk vingugaas,» lisas Päästeameti kommunikatsioonijuht Jane Gridassov Kuku «Raadioekspressis». 

Juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks on alustatud menetlus. Kas korteris oli vingugaasiandur või mitte, pole hetkel teada. Gridassov pani inimestele südamele, et gaasiseadmeid tuleb vähemalt kord aastas kontrollida. 

Alates 1. jaanuarist 2018 on vingugaasiandur kohustuslik.

 

Päästeamet tuletab meelde, mida teha gaasilekke avastamisel:

1. Kõigepealt avage kiiresti aknad ja uksed ning tuulutage ruum korralikult.

2. Toimetage võimalikud kannatanud värske õhu kätte. Kui keegi põeb vingugaasi mürgituse sümptomeid: peavalu, pea käib ringi, süda paha, oksendamine, kutsuge kohale kiirabi.

3. Lülitage välja kõik soojusseadmed.

4. Kutsuge kohale kvalifitseeritud tehnik, kes aitab probleemi lahendada, ärge ise enne seda soojusseadmeid sisse lülitage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles