Uus-Kaledoonia lähedal toimus kaks tugevat maavärinat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskaledoonlased.
Uuskaledoonlased. Foto: ​Nicolas Job/SIPA /Scanpix

Vaiksel ookeanil asuvate Uus-Kaledoonia saarte lähistel toimus täna maavärin magnituudiga 6,6, millele mõni tund eelnes samas piirkonnas maavärin magnituudiga 7,5.

Uus maavärin toimus kohaliku aja järgi kell 17.43 (Eesti aeg kell 8.43). Selle kese asus Uus-Kaledoonial asuvast Tadine linnast umbes 192 kilomeetrit kagus ja 10 kilomeetri sügavusel, teatas USA geoloogiaamet.

Kaks ja pool tundi varem raputas umbes sama piirkonda maavärin magnituudiga 7,5.

Esimese maavärina järel saadeti uuskaledoonlastele tekstsõnum korraldusega otsida varjupaika ning väljastati ka tsunamihoiatus. «Maavärina esialgsetest parameetritest lähtudes...on ohtliku tsunamilaine esinemine võimalik rannikutel, mis asuvad maavärina epitsentrist kuni tuhande kilomeetri kaugusel,» teatas Vaikse Ookeani tsunamihoiatuskeskus. 

Keskus lisas, et Uus-Kaledooniat ja lähedalasuvat Vanuatut võivad tabada kuni kolme meetri ning Fidžit kuni ühe meetri kõrgused tsunamilained.

Teise maavärina järel tsunamihoiatust ei väljastatud.

Ohvritest ega purustustest pole seni teatatud, kuid järeltõuked jätkuvad. USA geoloogiaameti andmeil on nende magnituud jäänud 4,9 ning 5,9 vahele ning seni on neid olnud kokku kümme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles