Suure politseioperatsiooni käigus tabati 90 Itaalia maffiaga seotud isikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei eriüksuse GSG9 liikmed.
Saksa politsei eriüksuse GSG9 liikmed. Foto: Chris Emil Janssen / imago/Scanpix

Saksamaa, Itaalia, Hollandi ja Belgia politsei haarangute käigus peeti täna kinni umbes 90 Itaalia kurikuulsa 'Ndrangheta maffiaga seotud isikut. Grupeering mängib olulist rolli Euroopa kokaiiniäris.

Saksa meedia andmete kohaselt toimusid koordineeritud haarangud, mille käigus Saksa, Itaalia, Belgia ja Hollandi politsei võttis sihikule Calabria N'drangheta maffia liikmed.

Kahtlusalused arvatakse olevat maffiaorganisatsiooni võtmeliikmed. Neid süüdistatakse tõsistes kuritegudes, sealhulgas seotuses rahvusvahelise narkokaubandusega, ütles Itaalia politsei avalduses.

Saksamaal toimusid haarangud peamiselt Nordrhein-Westfaleni liidumaal, väiksemas mahus ka Baierimaal ja Tüüringis. Haarangud korraldati mitme aasta pikkuse uurimise järel, millega olid seotud ka Šveitsi ametnikud. Operatsiooni koordineeris Euroopa Liidu justiitskoostöö võrgustik Eurojust.

Der Spiegeli andmeil oli Saksamaal toimuva haarangu näol tegu suurima maffiavastase operatsiooniga, mis Saksamaal kunagi toimunud on. Osaleb ka Saksa politsei eriüksus GSG9. Kokku hõlmas haarang Saksamaal umbes 100 erinevat kohta, muu hulgas ka pitsarestorane.

Hollandi meedia andmeil otsis sealne politsei läbi kümneid erinevaid maffiaga seotud aadresse. 

Itaalia politseinikud.
Itaalia politseinikud. Foto: ELISABETTA BARACCHI / EPA / Scanpix

'Ndrangheta on Itaalia kõige mõjuvõimsam kuritegelik ühendus, väidetavalt olid haarangud suunatud Mammoliti ja Giorgi maffiaperekondade vastu.

'Ndrangheta on politsei tähelepanust ja sagedastest vahistamistest hoolimata suutnud haaret laiendada ning läinud mõjukuselt mööda Sitsiilia Cosa Nostrast ja Napoli Camorrast, sest kontrollib kokaiinikaubandust. Lisaks on see ainus igal kontinendil tegutsev maffiaorganisatsioon, ütlevad prokurörid.

Teisipäeval pidas Itaalia politsei Sitsiilias suure haarangu tulemusena kinni Cosa Nostra uue juhi Settimino Mineo ja mitukümmend teist kahtlusalust.

Täna toimunud operatsiooni osas on politsei seni jäänud napisõnaliseks. Täna pärastlõunal antakse Haagis pressikonverents, kus jagatakse haarangute kohta täpsemat infot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles