Kasuta lennukis alati lennurežiimi, sest ainult nii väldid kopsakat arvet

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

Enne igat lendu palutakse reisijatel lülitada oma telefon lennurežiimile. Selline palve on küll peamiselt turvalisuse eesmärgil, kuid reaalsuses võib see sind päästa ka hiiglaslikust telefoniarvest.

Olenevalt lennukist ja sinu seadmest võib lennurežiimile lülitamata telefon automaatselt ühenduda õhusõiduki antenniga ning sa saad sellest teada alles suure arve saabudes. Mõnel telefonil lülitub rändlusteenus automaatselt sisse ja kasutab lennukis olles satelliitside võrku, mille tasud on palju kõrgemad. Sellise asja avastas hiljuti üks reisija, kes lendas Aer Lingus lennufirmaga.

Reisija ütles The Irish Timesi uudistele, et ta jättis telefoni lennu ajaks pea kohal olevasse pagasilaekasse ning nädalaid hiljem sai arve suurusega 260 eurot. Tema telefonioperaator ütles, et telefon oli ühendatud lennuki antenniga ning kasutas satelliitside võrku, mis on väljaspool tavapärast leviala ning seetõttu maksab rohkem. Satelliitside võrku kasutatakse laevades, lennukites ning kohtades, kuhu mobiilsidemaste ei ole võimalik või otstarbekas ehitada (näiteks asustamata alad).

Kuigi seda ei juhtu alati, siis lennufirma kinnitas, et reisijate seadmed võivad mõnikord automaatselt satelliitside võrku kasutada, sest lennul olev traadita internet on tasuline ja lukus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles