Kõnetraat jäägu kõrvale, kui söögiaeg on käes!

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Restoranikett Frankie & Benny's Inglismaal pani oma 250 harus nädalaks ajaks telefonide kasutamisele keelu peale — vähemalt teatud mõttes.  

Selle Itaalia köögiga restoraniketi telefonivaba tsooni  kampaania («No Phone Zone») pole kaugeltki esimene ega jää tõenäoliselt ka viimaseks omataoliseks, mis proovib restoranikülastajatel saada söögiajaks telefonid käest. 

Seekord on aga fookus lastel. Brittidele tulid teatava šokina 1500 osalenud lapsega uuringu tulemused, mille kohaselt soovib seitse last kümnest (56%), et nende vanemad veedaksid vähem aega telefoniga ja leiaksid rohkem aega lastega rääkimiseks. Eriti õhtusöögi ajal. Uuringust tuli välja ka tõsiasi, et kümme last (8%) oli peitnud vanemate telefonid ära, et nende tähelepanu pälvida. Peaaegu 15% leidsid, et vanemate "telefonisõltuvuse" järgi näib, nagu eelistaksid vanemad pigem telefoni, kui oma lastega rääkida, vahendab Daily Star.

Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Nädalase kampaania ajal, mis kestab 7. detsembrini, on kuni 14aastastele lastemenüüd tasuta, kui vanemad maksavad. Muidugi juhul kui perekond raatsib oma sidevahendid käest karpi hoiule panna. Kui kampaanial on jumet, hakatakse seda tulevikus, ja juba püsivamalt, rakendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles