Panama kanali silla ehitab 1,4 miljardi dollariga Hiina konsortsium

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina president Xi Jinping ja Panama president Juan Carlos Varela  koos abikaasadega Panama kanali ääres.
Hiina president Xi Jinping ja Panama president Juan Carlos Varela koos abikaasadega Panama kanali ääres. Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Panama valitsus andis teisipäeval Hiina konsortsiumile lepingu ehitada 1,4 miljardi dollari eest sild üle Panama kanali.

Päev varem oli riiki külastanud Hiina president Xi Jinping.

Xi visiit oli osa Hiina katsetest suurendada oma poliitilist ja majanduslikku mõjukust Ladina-Ameerikas.

«Panama liigub edasi oma suhetes Hiinaga ja kahtlemata on see projekt, mille ehitus täna algab, osa sellest sõnumist ja usaldusest kahe riigi vahel,» ütles Panama president Juan Carlos Varela.

Lepingu järgi planeerib ja ehitab silla konsortsium Panama Cuarto Puente silla. Konsortsiumisse kuuluvad China Communications Construction Company ja selle tütarfirma China Harbour Engineering Company.

Hankes osalesid veel ettevõtted Hispaaniast, Itaaliast, Lõuna-Koreast ja Hiinast.

Visiidi ajal allkirjastasid Xi ja Varela hulga koostöö memorandumeid valdkondades nagu taristu, turism ja majandusareng. Panamast sai seeläbi esimene Ladina-Ameerika riik, mis ühines Hiina taristuprojektiga «vöönd ja tee» ehk niinimetatud uus siiditee.

Panama katkestas mullu juunis suhted Taiwaniga Hiina kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles