Maaülikool katsetab uusi linna veekogude hindamisvahendeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita sild.
Pirita sild. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maaülikooli maastikuarhitektuuri õppetool esitleb Tallinnas ja Tartus uuenduslikke linna veekogude hindamisvahendeid, et saada asjatundjate tagasisidet ning parandada linna veekogude planeerimist, kujundust ja nende kasutust.

«Kuidas me teame, kas ja millised linna veekogud on külastajatele ligitõmbavad ning edendavad külastajate füüsilist aktiivsust ja vaimset heaolu?» tõstatas küsimuse maaülikooli professor Mart Külvik, kelle sõnul on vastused olulised rahvatervise parandamiseks.

Õppetool on välja töötamas hindamisvahendid, mille abil selgitada välja, kuidas planeerida ning kujundada siseveekogude ja rannajoonega markeeritud linnaruumi.

Maaülikooli maastikuarhitektuuri õppetooli professori Simon Belli sõnul on enamik vahendeid keskendunud seni linnahoonestusele või linnade rohealadele. «Veealad nõuavad aga teistsugust lähenemist. Edaspidi saavad nende alade kvaliteedi hindamise ja kasutuse planeerimise vahendid olema asjatundjatele ja huvirühmadele vabalt kättesaadavad,» lõpetas Bell.

Linnaplaneerijatele, maastikuarhitektidele, arhitektidele, linnaökoloogidele ja rahvatervise asjatundjatele mõeldud kaks sündmust toimuvad neljapäeval Tallinnas Erinevate Tubade Klubis ning 13. detsembril Tartus SparkDemo hallis. Sissejuhatava tutvustuse järel esitletakse vahendeid maailmakohviku sessioonidena, kus saab neid ka ise proovida ning oma hinnangu anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles