Maarja kiriku põrand leiab uue kodu Madsa spordibaasis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta septembri lõpus peeti Maarja kirikus viimased sümboolsed korvpallilahingud.
Eelmise aasta septembri lõpus peeti Maarja kirikus viimased sümboolsed korvpallilahingud. Foto: Margus Ansu

Tartu Maarja kiriku sihtasutus otsustas ära anda kiriku EPA võimla aegse põranda. Paljude huviliste seast leiti põrandale parim uus kodu Tartu Kalevi spordiseltsile kuuluvas Madsa spordibaasis. Esmaspäeval alustati juba ka põranda ülesvõtmistööd.

Spordiselts Kalev plaanib juba tuleval suvel Käärikule Madsa spordibaasi ehitada lastele mitmeotstarbelise halli erinevate spordialade harrastamiseks, kuhu tuleb ka korvpalliväljak. Halli hakkavad teiste hulgas kasutama ka Tartus treenivad poisid ja tüdrukud, kes tihti Madsal treeningulaagrites viibivad.

Maarja kiriku spordiajajärgu viimane, 1995. aastal paigaldatud põrand hakkabki uues hallis taas oma alguspärast eesmärki täitma ning uusi tulevikulootusi kasvatama.

Tartu Maarja kiriku sihtasutuse nõukogu liige Toomas Savi märkis, et käimasolevate tööde käigus ei võeta üles vaid osa Maarja kiriku ajaloost, vaid suurt osa ka Tartu ja laiemalt kogu Eesti spordi ajaloost – oli ju kirikuhoone pea pool sajandit (1961–2008) Tartu spordi varjupaik, kus kuulsuste kõrval nautisid sporditegemise rõõmu ka tuhanded tartlased. Samas olid Tartu Kalevi võistlusmängud kogu linna suursündmused, mis enamjaolt andsid välja teatrietenduste mõõdu ja aitasid kaasa Tartu vaimu tugevnemisele. 

Tartu Maarja kiriku põranda üles võtmine on andnud mitmekülgsed koostööõimalused erinevate organisatsioonidega. Spordiselts Kalev on põranda ülesvõtmisse kaasanud Tartu kutsehariduskeskuse ning praktilisi kogemusi saavad omandada üldehituse eriala esimese kursuse õpilased. Töödega loodetakse ühele poole jõuda enne jõule. 

Sihtasutus põranda eest tasu ei küsi. Küll aga on spordiseltsiga Kalevi arutatud koostöövõimalusi, nagu näiteks Tartu Maarja koguduse laste laagrite korraldamise võimalusi Madsal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles