Serbia peaminister ähvardas Kosovot sõjalise noomitusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia armee korraldas novembri alguses sõjaväeõppuse nimega Tšempionide Sajand, et märkida saja aasta möödumist Esimese maailmasõja lõpust.
Serbia armee korraldas novembri alguses sõjaväeõppuse nimega Tšempionide Sajand, et märkida saja aasta möödumist Esimese maailmasõja lõpust. Foto: Srdjan Ilic / PIXSELL / PA Images / Scanpix

Serbia peaminister Ana Brnabić hoiatas täna, et kui Kosovo loob endale armee, võib Serbia oma endist provintsi sõjaliselt korrale kutsuda.

Brnabić ütles, et loodetavasti ei pea nad kunagi oma armeed kasutama, kuid kahjuks on see praegu üks kõne all olevatest variantidest.

Kosovo parlament hääletab 14. detsembril riigi kaitseväe regulaararmeeks muutmise üle.

Serbia ametnikud on seda kritiseerinud, väites, et sõjaväge saab kasutada serblastest vähemuse riigist minema kihutamiseks. Kosovo ametnikud omakorda eitavad sellist võimalust.

Brnabić ütles, et Kosovo albaanlastest valitsus peaks mõistusele tulema ja lisas: «Me ei saa vaikselt pealt vaadata, kui keegi korraldab uut etnilist puhastust».

Serbia peaminister Ana Brnabić ajalehe Süddeutsche Zeitung majanduskonverentsil 13. novembril Berliinis.
Serbia peaminister Ana Brnabić ajalehe Süddeutsche Zeitung majanduskonverentsil 13. novembril Berliinis. Foto: HAYOUNG JEON / EPA / Scanpix

Kosovo kuulutas end Serbiast iseseisvaks 2008. aastal. Serbia ning selle liitlased Venemaa ja Hiina ei toeta Kosovo iseseisvust.

Pinged riikide vahel lahvatasid taas möödunud kuul, kui Kosovo kehtestas sajaprotsendise tollimaksu Serbia kaupadele, heites Belgradile ette, et see takistas Kosovol rahvusvahelise politseiorganisatsiooni Interpol liikmeks saamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles