Pildid ja video: Pirelli 2019. aasta kalender on sensuaalne, põhistaariks on modell Gigi Hadid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell Gigi Hadid
Modell Gigi Hadid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameeriklannast maailmakuulsa modelli Gigi Hadidi tähelend sai alguse 2015. aastal, kui ta poseeris Pirelli kalendri jaoks. Ta on põhistaar ka 2019. aasta Pirelli kalendris.

Šotlasest fotograaf Albert Watson valis järgmise aasta kalendrisse, mis kannab pealkirja «Dreaming», vaid paar tuntud naist. Täitsa paljaid kehi ei ole, vaid on poolpaljad, mõjudes sensuaalselt ja erootiliselt.

Pirelli 2019 kalendri esitlus Itaalias Milanos. Sellel osalesid teiste seas Pirelli firma tegevjuht Tronchetti Provera, prantslannast näitlejanna Laetitia Casta ja šotlasest fotograaf Albert Watson
Pirelli 2019 kalendri esitlus Itaalias Milanos. Sellel osalesid teiste seas Pirelli firma tegevjuht Tronchetti Provera, prantslannast näitlejanna Laetitia Casta ja šotlasest fotograaf Albert Watson Foto: MIGUEL MEDINA / AFP/Scanpix

Lisaks Gigi Hadidile tegi ta fotod ka moeloojast Alexander Wangist, baleriin Misty Copelandist ja näitlejanna Julia Garnerist.

Fotograaf Watsoni sõnul läbib 2019. aasta kalendri fotosid unistamise teema. Kõik talle poseerinud pidid jätma mulje, et nad igatsevad kellegi järele ja ootavad kõne.

«Gigi teemaks oli, et ta on daam, kelle ta kallim on maha jätnud. Ta otsib oma elus uut suunda, kuid samas ootab endist kallimat tagasi,» selgitas fotograaf.

Gigi Hadidi tegelase kallimat kehastab kalendrifotodel moelooja Alexander Wang.

«Suutsin sellesse rolli hästi sisse elada. Reisin palju ja kuigi minu ümber on kogu aeg inimesi, olen õhtul hotellitoas ikka üksinda,» lausus modell Hadid.

Hadid lisas, et 2015. aasta Pirelli kalendri fotode tegemise ajal oli ta veel üsna arglik, kuid modellitöö kogemused on teda julgemaks muutnud.  

Modell Gigi Hadid 2015. aasta Pirelli kalendri esitlusel Milanos
Modell Gigi Hadid 2015. aasta Pirelli kalendri esitlusel Milanos Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto /Scanpix

Varasematel aastatel on Pirelli kalendri fotodel näha olnud näitlejanna Sophia Lorenit, näitlejanna Penelope Cruzi ja modelli Naomi Campbelli.

Mitu naist on tänu sellele kalendrile kuulsaks saanud, kaasa arvatud Gigi Hadid.

Pirelli kalendri jaoks fotosid teinud fotograaf Steven Meisel oli 2015. aastal kindel, et Gigi Hadidist kuuldakse veel.

2015. aasta Pirelli kalendri fotod, mille uatoriks on fotograaf Steven Maisel
2015. aasta Pirelli kalendri fotod, mille uatoriks on fotograaf Steven Maisel Foto: ZURAB DHZAVAKHADZE/ITAR-TASS /Scanpix

Fotograaf Watsoni sõnul on 2019. aasta Pirelli kalendris palju fotokunsti ning seljataha on jäänud need ajad, mil selles kalendris oli näha täiesti alasti kaunitare.

«Fotograaf teadis, mida tegi. Kuigi oleme osadel fotodel poolalasti, on pildid maitsekad, sensuaalsed,» sõnas näitlejanna Julia Garner.

Garner kehastas maailma läbi erilise pilgu vaatavat naist, kes unistab fotograafikarjäärist.

«Elu viivad edasi kaks asja, uudishimu ja lootus. Samas ei tohi unustada, et elu on suur mäng, mida igaüks mängib omamoodi,» lisas Garner.

Baleriin Misty Copelandi näeb kalendrifotodel tantsimas ja erootilistes poosides. 

Pirelli 2019 kalendrit tutvustati täna, 5. detsembril Itaalias Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles