Kolmveerand Eesti viisa taotlustest tuleb vahendaja kaudu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

Ligi kolmveerand Eesti viisa taotlustest esitatakse Eesti konsulaatidele eraettevõtte viisakeskuste vahendusel.

«Nagu enamik Schengeni riike, teeb Eesti taotluste vastuvõtmisel koostööd ka välise teenuse osutajaga (VTO), kelle viisakeskustesse paljudes eri linnades saab samuti Schengeni viisa taotlusi esitleda,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Britta Tarvis kolmapäeval BNS-ile.

Selle aasta 11 kuuga on Eesti kõigis välisesindustes kokku vastu võetud 126 795 viisataotlust, millest 92 899 taotlust on tulnud viisakeskuste kaudu.

2017. aasta 11 kuuga võeti viisakeskustes vastu 99 672 viisataotlust, teatas välisministeeriumi esindaja. 

«Eesti saatkondade ja konsulaatide roll püsib seejuures sama: nemad teevad Schengeni viisa taotluse suhtes otsuse,» rõhutas Tarvis.

«Välise teenuse osutaja võtab viisataotlejatelt teeninduspunktides vastu Schengeni viisade taotlusi, edastab taotlused konsulaati, toimetab reisidokumendid väljastatud viisade või keeldumisteatistega konsulaadist viisakeskusesse ja väljastab reisidokumendid väljastatud viisade või keeldumisteatistega viisataotlejatele. Viisataotluste vastuvõtmisel võetakse viisakeskuses ka taotleja biomeetrilised andmed ning võetakse viisatasu ehk riigilõivu,» selgitas välisministeeriumi esindaja viisakeskuste tööd.

Tänavu oktoobris sõlmis Eesti lepingu rahvusvahelise viisataotluste vahendamise ettevõttega VFS Global, mille esinduste toel laieneb Venemaal 59-ni nende linnade arv, kus saab esitada dokumente Eesti viisa taotlemiseks. Lisaks Venemaale hakkasid ettevõtte viisakeskused Eestile teenust pakkuma ka Hiinas, Indias, Valgevenes ja Türgis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles