Minister: Prantsusmaa 2019. aastal bensiiniaktsiisi ei tõsta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron neljapäeval Buenos Aireses prantslaste kogukonnale esinedes.
Prantsuse president Emmanuel Macron neljapäeval Buenos Aireses prantslaste kogukonnale esinedes. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa jätab ära bensiiniaktsiisi kavandatud tõstmise kogu 2019. aastaks, ütles keskonnaminister kolmapäeval pärast nädalaid kestnud vägivaldseid proteste elukalliduse suurenemise vastu, milles süüdistatakse president Emmanuel Macroni valitsust. 

1. jaanuariks kavandatud aktsiisitõusust loobutakse kogu 2019. aastaks, lausus Francois de Rugy telekanalile BFM. Sellege loodab valitsus leevendada kartusi, et tõus lükatakse edasi vaid selleks, et see meeleavalduste lõppedes siiski kehtestada, lausus ta. 

Kuigi alguses olid meeleavaldused suunatud eelkõige kütuseaktsiisi tõstmise vastu, on need nüüdseks läinud üle üldiseks pahameeleks valitsuse ja Macroni vastu.

Varem kolmapäeval viitas valitsuse pressiesindaja Benjamin Griveaux, et valitsus võib kaaluda meeleavaldajatele vastutulemist ja taastada Macroni valitsusaja algul kaotatud niinimetatud rikaste maksu.

Selle maksu taastamine on ka üks kollaste vestide peamisi nõudmisi, kuid Griveaux ütles, et selle taastamisega oodatakse 2019. aasta lõpuni, mil on hinnatud põhjalikumalt maksu kaotamise mõjusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles