Fotod sündmuskohalt: Kadriorus hukkus elumaja põlengus kaks inimest, surnukehi pole suudetud tuvastada (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva varahommikul kell 01:03 sai häirekeskus teate tulekahjust Tallinnas Kesklinna linnaosas Kollasel tänaval. Päästjate saabudes põles kahekordne puidust elumaja lahtise leegiga.

Kohale jõudnud päästjad alustasid nii suitsusukeldumise kui ka kustutustöödega. Hoonesse sisenenud päästjad leidsid esimeselt korruselt kaks hukkunut, kiirabi toimetas haiglasse veel neli kannatanut. Esialgsetel andmetel puudusid korterites suitsuandurid. Tulekahju likvideeriti kell 03:36. Politsei kinnitusel olid surnukehad liiga söestunud ning seetõttu pole hetkel võimalik isikuid veel tuvastada.

Tulekahju sai alguse esimeselt korruselt, kust päästjad leidsid ka hukkunud ning levis sealt edasi teisele korrusele ning sealt juba katusele.

Juhtunu üksikasjad ning põlengu võimaliku tekkepõhjuse selgitavad välja menetlejad.

Tänaseks on Eestis koos selle juhtumiga hukkunud tules kokku 42 inimest, neist 12 Põhja päästepiirkonnas (Tallinn, Harjumaa).

Kesklinna valitsus abistab tulekahjus kannatanuid

Tallinna Kesklinna vanema sõnul saavad tänaöises tulekahjus Kadrioru Kollase tänava elamus kannatada saanud inimesed linnaosa valitsuse abil ajutise peavarju.

«Esmalt tahan avaldada kaastunnet kõigi tuleõnnetuses lahkunute ja kannatanute lähedastele,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet. «Oleme valmis eraldama linnaosa reservfondist vahendeid ajutise majutuse leidmiseks tulekahjus kannatada saanud inimestele. Samuti on meie sotsiaalhoolekandetöötajad valmis pakkuma neile vajaliku sotsiaalset ja psühholoogilist abi.»

Kuna esialgsetel andmetel ei olnud põlenud majas suitsuandureid, kutsub linnaosavalitsus üles kõiki elanikke tingimata paigaldama suitsu- ja vingugaasianduri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles