Uus kaitseväe juht toetab osade väeliikide puhul pikemat ajateenistust (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Terras andis ameti üle Martin Heremile.
Kindral Terras andis ameti üle Martin Heremile. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal kaitseväe juhataja ametisse asunud kindralmajor Martin Herem toetab osade väeliikide puhul senisest pikemat ajateenistust, et tugevdada Eesti kaitseväe lahinguvõimekust, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Kaitseväe üks peamisi probleeme uute võimete arendamisel on tegevväelaste arv, keda ei jätku. Mistõttu on ühe variandina tõepoolest arutlusel mõnedes valdkondades nagu küberkaitse, side, õhutõrje, võimalus suurendada ajateenijate teenistust 12 kuule,» rääkis Herem ERRile.

Heremi sõnul oleksid teatud ajateenijad peale kuuekuulist väljaõpet kuus kuud sõduri ametis, täites oma sõjaaja ametikoha ülesandeid.

«Sellega tõstaksime märgatavalt oma lahinguvalmiduse kiirust. Kui me kavatseme mingit uut võimet - keskmaa õhutõrje, rannikukaitse - tulevikus arendada, siis on selline pikendatud ajateenistus üheks personali küsimuse lahenduseks,» selgitas Herem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles