Soome turiste peatub Eestis üha vähem (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majutusettevõtetes ööbivate Soome turistide arv vähenes oktoobris 9 protsenti.
Majutusettevõtetes ööbivate Soome turistide arv vähenes oktoobris 9 protsenti. Foto: Postimees

Majutusettevõtetes peatus tänavu oktoobris kokku 274 000 sise- ja välisturisti, mida on 1 protsendi võrra enam kui mullu samal kuul, kuid Soome ja Venemaa turistide arv vähenes.

Majutusettevõtetes peatus 163 000 välisturisti ehk 2 protsenti vähem kui eelmise aasta oktoobris. Soomest, Venemaalt ja Lätist saabus oktoobris 98 600 turisti ehk 61 protsenti välisturistidest, teatas statistikaamet.

Soome ja Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes vastavalt 9 ja 1 protsenti vähem kui aasta varem, Läti turiste aga 5 protsenti rohkem. Samuti saabus rohkem turiste mitmest Euroopa riigist: Saksamaalt, Leedust, Norrast ja Hispaaniast.

Aasia riikidest saabus vähem turiste kui eelmise aasta oktoobris. 72 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinna. Pärnu majutusettevõtetes peatus 8 protsenti, Tartu majutusettevõtetes 6 protsenti ning Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes 4 protsenti välisturistidest. Seejuures 65 protsenti välisturistidest olid puhkusereisil ja 27 protsenti tööreisil.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 111 000 ehk 6 protsenti rohkem kui aasta varem oktoobris. 58 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 30 protsenti tööreisil. Majutusteenuseid kasutanud siseturistidest peatus Harju maakonnas 28 protsenti, Tartu ja Pärnu maakonnas vastavalt 16 protsenti ja 13 protsenti ning Ida-Viru maakonnas 11 protsenti.

Oktoobris pakkus külastajatele teenust 1005 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 47 000 voodikohta. Täidetud oli 46 protsenti tubadest ja 35 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 38 eurot, see on sama palju kui eelmise aasta oktoobris. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 44 eurot, Ida-Viru ja Pärnu maakonnas 31 eurot ning Tartu maakonnas 36 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles