Paapua separatistid tapsid Indoneesias 31 ehitustöölist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia politsei jätkab surnukehade ja võimalike vigasaanute otsimist.
Indoneesia politsei jätkab surnukehade ja võimalike vigasaanute otsimist. Foto: ANYONG / AFP / Scanpix

Indoneesias Paapua provintsis tapsid piirkonna iseseisvust taotlevad separatistid 31 ehitustöölist.

Indoneesia politsei kahtlustab 31 tee-ehitaja tapmises Paapua separatiste, kes võitlevad pikka aega piirkonna iseseisvumise eest, teatas uudisteagentuur AP. 

«Tegemist on relvastatud kuritegeliku rühmituse hirmsaima rünnakuga,» ütles politsei pressiesindaja Suryadi Diaz, kelle sõnul püüab politsei surnukehasid leida, ent see on raskendatud, sest separatistid toimetasid laibad erinevatesse kohtadesse.

Tulistamise kohta on avalikustatud vaid üksikuid fakte. Teadaolevat alustati ehitustööliste tulistamist pühapäeval, valdav osa ehitustöölistest tapeti ehitusplatsil, osa aga erinevates peidupaikades, kuhu töölised vägivalla puhkedes suundusid.

Indoneesia suurim provints Paapua jagab Uus-Guinea saart Paapua Uus-Guineaga. Paapua näol on tegemist maavaraderikka piirkonnaga ja endise Hollandi kolooniaga, mis 1961. aastal kuulutas välja iseseisvuse, ent mille Indoneesia 1969. aastal annekteeris. 

Paapua iseseisvust taotlev liikumine on aastaid piirkonnas rahutust külvanud. Tähelepanu on püütud saavutada inimröövide ja valitsuse turvalisuse eest vastutavate inimeste ründamisega, aga pühapäeval aset leidnud ehitustööliste tapmine on liikumise kõige ulatuslikum rünnak.

Ehitustööd piirkonnas peatatakse mõrvajuhtumite uurimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles