USA linn tühistas koolilapse palvel lumesõja keelustanud seaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA linn tühistas lumesõja keelustanud seaduse.
USA linn tühistas lumesõja keelustanud seaduse. Foto: Olivier Douliery / AFP / Scanpix

9-aastase poisi palvel tühistati ühes USA Colorado osariigi linnas ligi sada aastat kehtinud seadus, mis keelas lumepallisõjad, kirjutas CNN.

Colorado osariigis Severance'i linnas elav 9-aastane Dane Best pidas ligikaudu sada aastat kehtinud seadust rumalaks, sest see keelas lumepallisõja. Poiss tunnistas, et vahel on ta seda seadust isegi rikkunud, ent kuna seadusest üleastumine talle ei meeldi, otsustas ta astuda sammu selle muutmiseks.

Dane kogus klassikaaslastelt allkirju seaduse muutmise toetamiseks ja kirjutas seadusandjatele kirja, milles palus lumepallisõja keelustanud seaduse tühistada. 

Esmaspäeval esitles poiss kogutud allkirju Severance'i linnavolikogu kohtumisel, kus ühtlasi selgitas seadusemuudatuse vajalikkust.

«See on vananenud seadus,» ütles poiss volikogu liikmetetele. «Ma tahan visata lumepalli ilma pahandusse sattumata.»

Nüüd võib ta seda tõepoolest teha, sest volikogu nõustus poisi seisukohaga ja tühistas seaduse. Nüüd on linna piirides lumepallide viskamine ja lumesõja pidamine lubatud.  

Foto: Scott Eisen / AFP / Scanpix

Lumepalli viskamise keeld oli osa seadusest, mis keelas mistahes eseme viskamise inimeste, loomade, ehitiste, puude, avalike hoonete või autode pihta.

Koolilapsed said seadusest teada kooliekskursioonil linnavalitsusse, kus neile üllatavalt teatati, et lumepallide viskamine on linnas keelatud. Lapsed olid õnnetud, et on enda teadmata sageli seadust rikkunud.

«Igal aastal, kui lapsed linnavalitsust külastavad, räägin neile kehtivatest seadustest ja julgustan neid tegutsema nende muutmise nimel. Dane oli esimene õpilane, kes mu nõuannet kuulda võttis ja ma olen selle üle väga uhke,» ütles linnapea. 

Järgmisena plaanib Dane paluda muuta seadus, mis lubab igal majapidamisel pidada maksimaalselt kolme lemmiklooma. Seejuures peab linn lemmikloomadeks vaid kasse ja koeri, mistõttu on poisi lemmikuks olev merisiga ebaseaduslik. Dane loodab merisea pidamise seaduslikuks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles