Pidulik jõulukook sobib jõuluõhtusöögi lõpetuseks või külakostiks

Sirje Rekkor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukook.
Jõulukook. Foto: Dzinnik Darius / PantherMedia / Dzinnik Darius

Tänavuse aastanumbriga päevi on õige napiks jäänud, järgmine aasta juba uksele koputamas. Sõpradele jõuluajal külla minnes või ka oma perega jõulu- või mõnd muud õhtut koos veetes on ikka magus suutäis kohane.

Pimeda aja leevenduseks on kodude akendel-ustel, ka majadel, tänavatel ja puudel jõulutuled valgust ja hingesoojust jagamas. Ei saagi nagu aru, et aasta pikimad õhtud-ööd käimas. Eks leevendab lumigi pimedust ja lapselaste päkapiku- ja jõuluvanaootus soojendab südant ning muudab elu põnevamaks.

Nüüd, mil kodus olemise aega rohkem, võiks ehk ühe mõnusa jõulukoogi valmistada, mida külakostiks viia või oma laste ja lapselaste rõõmuks lauale tuua.

Jõuluteemaline kook on tavaliselt kas piparkoogiseks maitsestatud või valmistatud piparkookidest tehtud põhjale, kaetud mõne valge ja õhulise toiduainega, nagu besee või vahukoor. Ka kõik beseetaignast valmistatud koogid-tordid on väga jõululikud.

Jõulukook sisaldab sageli jõulule omaseid puuvilju-marju, nagu mandariinid, kuivatatud puuviljad ja marjad, pohlad, jõhvikad. Šokolaadikoogidki sobivad suurepäraselt, eriti kui neid jõulupäraste kaunistustega tuunida. Jäätisetordidki on jõuluajal, kui lapselapsed külas, omal kohal – ega jäätis pea vaid suviseks maiuseks jääma.

Mõnusat maiustamist ja kaunist jõuluaega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles