Kuidas kaelal olevast «maasikast» kiiresti vabaneda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jason Stitt / PantherMedia / Scanpix

Kõige lihtsam on «maasikat» varjata salli või kõrge kaeluse abil. Mida teha siis, kui nendest variantidest ei piisa?

«Maasikaks» nimetatakse kindlat tüüpi sinikat, mis tekib väikeste veresoonte purunemisel, kui veri koguneb naha alla. Ilukirurg doktor Darren Smith selgitab, et tänu imemisele lähevad kapillaarid katki ja jätavad nahale iseloomuliku kuju ja värviga sinika, mida kutsutakse «maasikaks».

Üldjuhul kulub paranemiseks paar päeva, olenevalt sinika tugevusest. «Paranemise ajal vahetab sinikas värvi lillast roosani, siis läheb roheliseks ja kollaseks ja siis kaob täielikult,» selgitab dermatoloog Joshua Zeichner.

Kõige kiiremini aitab «maasikast» vabaneda spetsiaalne laserprotseduur. Kui tahad sinika paranemisele koduste vahenditega kaasa aidata, tuleb tähelepanu pöörata niisutamisele.

Zeichner soovitab kanda sinikale näpuotsatäis silmakreemi. «K-vitamiini kasutatakse, et tumedaid silmaaluseid leevendada ja see võib aidata kehal sinikast kiiremini jagu saada,» soovitab dermatoloog.

Võid proovida ka tselluliidikreemi, mis enamasti sisaldab kofeiini, et ergutada vereringet. Dermatoloogi sõnul tasub katsetada ka aaloe verat sisaldavaid kreeme, mis on rahustava toimega ja aitavad ärritust vähendada.

Pärast «maasika» tekkimist tuleks võimalikult kiiresti peale panna jääd, et ärritust leevendada. Selleks, et «maasikat» üldse ei tekiks, soovitab dermatoloog hoida kaela niisutatuna, siis on vähem tõenäoline, et inetu sinikas sinna üldse tuleb, vahendab Women'sHealth. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles