Linnamuuseumis mängitakse nädalavahetusel muuseumimängu «Üle linna jõulud»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluseltskond linnamuuseumis.
Jõuluseltskond linnamuuseumis. Foto: Tallinna linnamuuseum

Tallinna Linnamuuseum korraldab 8.-9. detsembril ja ka 5. jaanuaril ülemuuseumilise jõuluürituse, kus räägitakse mitutpidi linnakultuurist.

Jõuluvana kõrval astuvad üles mitmekesised «vanad», kes tutvustavad eri tahke tänapäevase pühadekombestiku kujunemisest. Lisaks pääseb neil päevil Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis esmakordselt bastionikäikudesse ilma giidita, oma käe peal ringi kõndima.

Jõulumängus astuvad üles nii Fotomuuseumi fotovana, Tallinna vene muuseumi koolipapa, Linnamuuseumi jõuluvana kui ka Kiek in de Köki kindlustustemuuseumi tornivaht, kes kannab linnas hoolt jõulurahu eest. Kõlab advendiaja muusika ammustest aegadest ja tänapäevast.

Fotomuuseumi fotoateljees saab lasta endast ja perest teha kaugete sugulaste rõõmuks jõulufoto ja meisterdada sellest ajaloolises fototehnikas väga erilise jõulukaardi.

Linnamuuseumi kaupmehemaja valmistub pühadeks ning jagab ehtimise ja pakkimise kunsti. Jõulusalmi lugemist saab harjutada koos abi- ja teraapiakoerte ühingu lugemiskoertega.

Muuseumipedagoog Made Isak tutvustab kaupmehemaja jõulutavasid.
Muuseumipedagoog Made Isak tutvustab kaupmehemaja jõulutavasid. Foto: Tallinna linnamuuseum

Tallinna vene muuseumis pakub külalistele teed ja räägib nii eesti kui vene keeles klassikalisi lugusid koolipapa, kes aitab valmistuda ka kooli jõulupeoks.

Kiek in de Köki kindlustustemuuseumi vanades kaitsetornides võtab külalisi vastu tornivaht ja nii Kiek in de Kökis kui Lühikese jala väravatornis saab kuulata kontserte. Avatud on bastionikäigud ja Neitsitorni kohvik.

Jõulukava piletiga saab nelja muuseumi külastada kõigil kolmel päeval, 8.–9. detsembril ja 5. jaanuaril kella 11–16. Täispilet maksab 15, sooduspilet 9, perepilet 25 eurot, koolieelikud pääsevad sisse tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles