Kaks hariduse toetajat said tänuplaadiga pingi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingi tänuplaadilt eemaldas katte Maarja kooli direktor Jaanus Rooba (vasakul), Herbert Masingu kooli direktor Tiina Kallavus asetas pingile lillekimbu.
Pingi tänuplaadilt eemaldas katte Maarja kooli direktor Jaanus Rooba (vasakul), Herbert Masingu kooli direktor Tiina Kallavus asetas pingile lillekimbu. Foto: Sille Annuk

Usk üldisesse emakeelsesse rahvaharidusse kannab meid edasi. Selline kiri on plaadil, mis on kinnitatud tänutäheks Leena ja Karl Treffnerile istepingi seljatoele ja paigaldatud Kaarsilla lähedale parki kooli asutaja Hugo Treffneri ausamba juurde. Eile kogunesid õpilased ja õpetajad tänupingi avamisele.

Hugo Treffneri gümnaasiumi (HTG) direktor Ott Ojaveer rääkis, et kaugel Austraalias elavad Leena ja Karl Treffner on paljude aastate jooksul märkimisväärsete annetustega toetanud HTGd, aga samuti Tartus tegutsevat kaht erivajadustega laste kooli – Herbert Masingu ja Maarja kooli.

Koolidel vabad käed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles