Zuckerbergist on saanud Prantsuse kollavestide parim liitlane (8)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalavahetusel jätsid kollavestidest protestijad endast maha rüüstatud Pariisi. Liikumise üks esindajaid ennustab eelolevaks nädalalõpuks veel hullemat kaost.
Eelmisel nädalavahetusel jätsid kollavestidest protestijad endast maha rüüstatud Pariisi. Liikumise üks esindajaid ennustab eelolevaks nädalalõpuks veel hullemat kaost. Foto: ABDULMONAM EASSA/AFP/Scanpix

Prantsusmaa võimud valmistuvad juba neljandaks vägivaldseks nädalavahetuseks, kuid üha laienenud kollavestide meeleavaldused pole sündinud üksnes inimeste siirast pahameelest esialgu kütusehinna tõusu ja hiljem riigijuhtimise pärast, vaid protestidele on aidanud hagu anda Facebooki algoritm.

Kuigi kollastes ohutusvestides meeleavaldajad valgusid Prantsusmaa teedele ja tänavatele esimest korda 17. novembril, hakkasid juba jaanuaris Facebookis tekkima esimesed nn vihagrupid, kus kutsuti kohalike võimude vastu meelt avaldama. Neist esimesena loodul on praeguseks 90 000 liiget.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles