Postimees TV: Rockets sai kolki, Blazersi äär viskas üksi kogu vastasmeeskonna üle

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja eel soosikute sekka arvatud Houston Rocketsil on tegelikkuses tükk tegu, et võitude-kaotuste suhet positiivsena hoida.
Hooaja eel soosikute sekka arvatud Houston Rocketsil on tegelikkuses tükk tegu, et võitude-kaotuste suhet positiivsena hoida. Foto: Rick Bowmer / AP / Scanpix

Korvpalliliigas NBA peeti öösel vaid kolm kohtumist, kuid see ei tähendanud, et üllatused oleksid sündimata jäänud. Et Utah Jazz alistas koduväljakul Houston Rocketsi, polegi ehk nii rabav, kuid seda tehti väga kindlalt.

Kolmanda veerandaja 38:11 võitnud ja perioodi lõpuks vahe koguni 30 punkti peale käristanud Jazz võttis viimast veerandaega rahulikumalt ja leppis viimaks 118:91 võiduga. Jazzi parim oli 24 punkti ja 10 lauapalliga Derrick Favors, neli kaugviset kuuest tabanud Joe Ingles lisas 18 punkti. Rocketsile tõi James Harden parimana 15 punkti, ent tema 16 viskest tabas vaid viis, seejuures kaheksast kaugviskest ainult kaks. Michael Carter-Williams lisas 13, nii Chris Paul kui ka Clint Capela 12 punkti.

Boston Celtics oli kodus 128:100 parem New York Knicksist, Kyrie Irving oli 22 punkti ja kaheksa korvisööduga võitjate parim. Jalen Brown lisas 21 ja Al Horford 19 punkti, lisaks võttis Horford 12 lauapalli. Jayson Tatumi arvele kanti 17 punkti. Knicksile tõi Tim Hardaway Jr. 22 punkti.

Liiga kehvima võistkonnana vaid neli võitu kogunud Phoenix Suns ei saanud võõrsil vastu ka Portland Trail Blazersile, väljakuperemehed võitsid 108:86. Mäng tehti ära juba esimese veerandajaga, mil Blazers viskas 34 punkti, Suns aga vaid 9 (!).

Ainuüksi Blazersi väike äär Jake Layman mängis kogu Sunsi meeskonna avaveerandil puhtalt üle, tabades oma esimese kuue mänguminutiga kõik kuus viset (sealhulgas kolm kolmest) ja kogudes 15 punkti. Lõpuks jäi tema arvele karjääri rekordit tähistav summa ehk 24 punkti, lisaks võttis ta seitse lauapalli. Huvitaval kombel säras Layman oktoobris ka hooajaeelses kohtumises just Sunsi vastu, kogudes toona 28 silma. Blazersi suurim korvikütt oli 25 punktiga Damian Lillard. Sunsile tõi Troy Daniels parimana 15 punkti.

  • Utah Jazz - Houston Rockets 118:91
  • Boston Celtics - New York Knicks 128:100
  • Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 108:86
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles