Soomes hukkus ajateenija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdur.
Soome sõdur. Foto: Ilari Valimaki / HANDOUT / EPA / Scanpix

Soome kaitseväe teate kohaselt hukkus eile õppusel toimunud õnnetuse tagajärjel Kainuu brigaadi ajateenija.

Õnnetus leidis eile hommikul aset Rovajärvis toimuval õppusel Arctic Shield 18. Ajateenija juhitud ATV paiskus libedal nõlval ümber ja kaitseväelane jäi selle alla kinni. Ühtegi teist inimest ATV peal ei viibinud. 

Õnnetuskohale läksid nii kaitsejõudude meedikud kui ka tsiviilkiirabi, aga ajateenija elu päästa ei õnnestunud. Tegu oli noormehega, kes oleks aasta lõpus reservi määratud. 

Teisipäeval alanud ja kaks nädalat kestva õppuse üheks eesmärgiks on parandada koostööd Soome ja Rootsi kaitsejõudude vahel. Õppusel osaleb 4800 kaitseväelast ja see toimub Soome kaitseväe põhilisel harjutusalal Rovajärvis.

Õppust juhib Kainuu brigaad, lisaks osalevad õppusel üksused Jäägribrigaadist, Pori brigaadist, Lapi piirivalvekordonist ja ka Rootsi kaitsejõududest. Õppuse esimese osa moodustavad lahinglaskmised, teises osas leiavad aset õppelahingud. 

Ajateenija perekonda teavitati juhtunust. Õnnetust uurib politsei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles