Vana kooli ettevõtja aitas käima lükata nutilaenuäri

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Vahepeal poliitikasse põiganud tuntud ettevõtja Märt Vooglaid liitus noorte ettevõtjatega finantstehnoloogiaäris Fiizy.

Varem toiduainetööstuses ja kinnisvaras tegutsenud ettevõtja Märt Vooglaid näeb tulevikku iduettevõtluses ning tal on juba ette näidata ka esimene edulugu – sel aastal 10 miljoni eurose aastakäibe graafikus liikuv finantstehnoloogia idu Fiizy, millest talle kuulub 22 protsenti, kirjutab Äripäev.

Kümnendi alguses alustanud Fiizy liikus 2016. aastal laenuturule ning sama aasta juulist on firmaga seotud ka Märt Vooglaid. Peamiselt Hispaania ja Ladina-Ameerika turgudel tegutseva Fiizy käive on kasvanud pea igal tegevusaastal kordades ning samuti on igal aastal tegutsetud kasumlikult.

Vooglaid meenutas, et 2000. aastate alguses ennustati IT-sektori buumi, mille käigus teenitakse sadu miljardeid. «Tollal arvasin, et keegi ajas numbrid segamini,» ütles ta. Vooglaid ise hakkas uuenduslike tehnoloogiliste lahenduste vastu tundma huvi 2014. aastal. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles