Saksamaa saab uue tankipataljoni (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leopard 2 tankid Leedus.
Leopard 2 tankid Leedus. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Saksamaa relvajõud kasvavad esimest korda pärast külma sõja lõppu. Eile teatas kaitseminister Ursula von der Leyen, et uus tankipataljon aitab riigil täita kohustusi NATO ees.

Von der Leyen sõnas eile, et kuuenda tankipataljoni loomine tugevdab Saksamaa armeed kasvavate julgeolekualaste väljakutsete valguses. «Sellega kasvavad Saksamaa relvajõud esimest korda mitmekümne aasta jooksul,» ütles minister Münsteri lähedal asuvas sõjaväebaasis.

363. tankipataljon luuakse järgmise aasta oktoobris. Pataljoni staap ja esimene neljast kompaniist hakkavad paiknema Frankfurtist lõunas asuvas Hardheimi sõjaväebaasis. Teine kompanii alustab tegevust 2021. aasta oktoobris, seejärel viiakse Hardheimi üle veel kaks kompaniid Baieri ja Tüüringi liidumaadest.

Kaitseministri sõnul uuendatakse hetkel rohkem kui 100 Leopard 2 tanki, millest mõned liiguvad 363. tankipataljoni koosseisu.

500-liikmelise pataljoni loomine tuleb ajal, mil Saksamaa suurendab oma kaitsekulutusi vastusena Venemaa poolt tulenevale ohule ja ka USA survele kaitsekulusid suurendada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles