Video: isa andis koolikiusajast tütrele õppetunni (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklasest isa karistas koolikiusajast tütart jalgsi käimisega
Ameeriklasest isa karistas koolikiusajast tütart jalgsi käimisega Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USAs Ohios Swantonis andis üks isa oma kümneaastasele koolikiusajast tütrele õppetunni, sundides teda jaheda ilmaga kilomeetreid käima.

Miljonid inimesed on näinud isa Matt Coxi tehtud videot ta tütrest Kirsten Coxist, kes käis isa auto ees, teatab 13abc.com.

USA isa karistas koolikiusajast tütart sellega, et sundis teda käima kilomeetreid
USA isa karistas koolikiusajast tütart sellega, et sundis teda käima kilomeetreid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lisaks sai kaasõpilasi kiusanud tüdruk teatud ajaks koolibussi keelu.

«See on minu viis näidata, et meie peres ei ole kiusamine lubatud,» selgitas isa.

Coxi teatel astus ta tütre karistamiseks samme pärast seda, kui ta sai koolist teise teate, et ta tütar on kiusaja. Isa sõnul peab tütar saama aru, et teisi ei kiusata ja ta peab oma tegude üle järele mõtlema.

Isa postitas tütre karistamisvideo sotsiaalmeediasse, saades palju tagasisidet. Osade arvates oli karistus omal kohal, teiste arvates aga liiga karm.

«Tean, et paljud vanemad ei jaga minu arusaama karistamisest. Igal vanema on oma kasvatusmeetodid ja ma tean, et minu oma mõjub. Minu eesmärgiks oli anda tütrele õppetund, et kiusamine ei ole OK. Selle alla käib ka verbaalne kiusamine, mis võib jätta sügavama jälje kui füüsiline kiusamine,» selgitas isa.

Ameeriklane lisas, et vanemad peavad õpetama oma lastele, et oma tegude eest tuleb vastutada.

«Ma ei taha olla üks neist vanematest, kes eitab juhtunut ja ütleb, et lapsed on lapsed,» jätkas Cox.

Kirsten Coxil on kodust kooli kaheksa kilomeetrit, tüdruk sooritas kõndimiskaristuse sel nädalal kolmes osas kolmel päeval. Need kolm päeva oli ta kooli loal ja isa nõudmisel koolist eemal.

Isa Matt Cox ja ta tütar Kirsten Cox. Isa karistas koolikiusajast tütart sellega, et sundis teda kilomeetreid jala käima
Isa Matt Cox ja ta tütar Kirsten Cox. Isa karistas koolikiusajast tütart sellega, et sundis teda kilomeetreid jala käima Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles