Eesti peatreener: saame Slovakkiast jagu ainult siis, kui keskendumine on täppis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Taani saalihoki MMil
Eesti - Taani saalihoki MMil Foto: IFF

Eesti meeste saalihokikoondis peab täna oma viimase kohtumise Tšehhi pealinnas Prahas jätkuvatel 12. maailmameistrivõistlustel, kui õhtul kell 19.30 minnakse 9. koha mängus vastamisi Slovakkiaga.

Alagrupiturniiril alistas Eesti Austraalia 11:5, Poola 4:3 ja Tai 11:4. Kaheksandikfinaalis jäädi 2:3 alla Taanile ning eile alistati 9:2 Kanada. Tänase vastase Slovakkiaga kohtuti viimati 2014. aasta MMi kaheksandikfinaalis, kui saavutati 7:2 võit. Kokku on Slovakkiaga mängitud kuus korda ning kirjas on neli võitu, üks viik ja üks kaotus.

Meeskonna peatreener Risto Lall: «Slovakkia on füüsiline ja osav võistkond. Tuleb raske mäng, aga kui esineme sama hästi nagu kaheksandikfinaalis Taani vastu, siis probleeme ei teki. Kui aga oleme hooletud ja teeme lihtsaid vigu, pole midagi kindlat. Ma tean, et kordan iseennast, aga võidu võtmeks on jätkuvalt võimaluste realiseerimine.»

Eile viskas Eesti Kanadale küll üheksa väravat, aga meeskonna esitus jättis peatreeneri hinnangul soovida. «Olin pärast teist kolmandikku riietusruumis päris kuri. Rõhutasin mängijatele, et kui meil on ühe vahetuse jooksul kolm head väravavõimalust ja null väravat, siis me ei ole teinud head mängu, sest keskendumine on puudulik. Jutust oli kasu, meie mäng paranes. Aga Slovakkia vastu peab keskendumine kohe algusest peale täppis olema.»

Kohtumine on mõlema meeskonna jaoks väga oluline ka maailma edetabeli seisukohalt. See pingerida koostatakse kahe viimase MMi tulemustest lähtuvalt. 2016. aastast on Slovakkial kirjas 9. ja Eestil 8. koht. Seega meeskond, kes võidab tänase kohtumise, pälvib maailma edetabelis järgmiseks kaheks aastaks (sealhulgas 2020. aasta MMi valikturniiriks) kõrgema asetuse.

Võrdsete punktide puhul on kõrgemal hilisemal MMil parema koha saanud meeskond ehk kui Slovakkia täna võidab, oleksid nende kaks 9. kohta parem tulemus, kui Eesti 2016. aasta 8. ja tänavune 10. koht.

Kui Eesti suudab tänase kohtumise võita, säilib meeskonnal teoreetiline võimalus tõusta maailma edetabelis tagasi kaheksa parema sekka, kust 2016. aasta MMi järel välja langeti. Selleks peaks kahe aasta eest kodusel MMil alles 10. koha saanud Läti käimasoleval MMil kaheksandaks jääma ehk kaotama kõik kolm eesootavat kohtumist, alustades tänasest veerandfinaalist Rootsiga.

Maailma edetabelis kaheksa parema hulka kuulumine tähendaks lisaks soosivamale valikgrupile ka võimalust mängida järgmisel MM-finaalturniiril (eeldusel, et sinna kvalifitseerutakse) emmas-kummas tugevamas alagrupis.

Saalihoki MMil kasutatakse võistlussüsteemi, kus maailma edetabeli kaheksa tugevamat moodustavad alagrupid A ja B, mille kaks paremat pääsevad otse veerandfinaali ja kaks tagumist kohtuvad kaheksandikfinaalides alagruppide C ja D kahe tugevamaga.

Eesti – Slovakkia kohtumine algab Prahas Eesti aja järgi kell 19.30. HD-kvaliteedis otsepilti näitab Rahvusvahelise saalihokiliidu (IFF) Youtube’i-kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles