EL kehtestab 9 inimesele Luganski ja Donetski valimiste eest sanktsioonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised Donetskis kuu aega tagasi.
Valimised Donetskis kuu aega tagasi. Foto: Igor Maslov / Sputnik / Scanpix

Euroopa Liidu riigid otsustasid kehtestada üheksale inimesele sanktsioonid seoses hiljutiste ebaseaduslike valimistega Ida-Ukrainas.

ELi välisministrid kiidavad tuleval esmaspäevasel Brüsselis toimuval kohtumisel ametlikult heaks üheksa novembrikuiste Donetski ja Luganski valimistega seotud inimese reisikeelu ja varade külmutamise, ütlesid ametnikud täna uudisteagentuurile AFP.

ELi hinnangul olid valimised Kremli-meelses Ida-Ukrainas seadusevastased.

Kiiev nõuab rahvusvahelisi samme Venemaa vastu seoses 25. novembri sündmustega Kertši väinas, kuid esmaspäeval ELi välisministrid selle vahejuhtumi eest sanktsioone ei kehtesta, sest kardetakse, et see võib keerulise olukorra veelgi hullemaks muuta.

Üks ELi ametnik ütles üleeile, et ministrid on leppinud kokku piirangutest tegevuse eest, mis õõnestab või ohustab Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja iseseisvust.

Diplomaadid kinnitasid, et sanktsioonid määratakse üheksale inimesele, kel ei ole seega enam võimalik sõita ELi riikidesse või kelle arved ELis külmutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles