CNN: Valge Maja personaliülem John Kelly astub lähipäevil tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja personaliülem John Kelly.
Valge Maja personaliülem John Kelly. Foto: Evan Vucci / AP / Scanpix

Kaks Valge Maja allikat väitsid uudistekanalile CNN, et presidendi administratsiooni personaliülem John Kelly astub mõne päeva jooksul ametist tagasi.

Praeguseks 17 kuud ameti olnud Kelly ja president Dondald Trump väidetavalt isegi mitte ei räägi enam üksteisega, mistõttu on vastasseis muutunud mõlema osapoole jaoks talumatuks.

Kelly toodi Valgesse Majja korda looma, kuid tema ametiaeg on osutunud turbulentseks ning pidevalt on kestnud sisekraaklused ja vastuolud.

Trump otsib aktiivselt praegu Kellyle võimalikku järeltulijat, kuid CNNi allikate sõnul pole seni ühtegi lõplikku otsust langetatud. Võimaliku uue Valge Maja personaliülemana on mainitud praegust asepresident Mike Pence’i kantseleiülemat Nick Ayersit.

Tänavu juulis teatas Kelly, et Trump palus tal jääda Valge Maja personaliülemaks vähemalt 2020. aastani ning ta võttis pakkumise vastu.

Läinud kuul kirjutas CNN aga, et Trump kaalub oma administratsioonis mitmete kõrgete ametnike väljavahetamist, Kelly peatsest lahkumisest kirjutas esimesena Axios.

Kui Kelly vahetas eelmise aasta suvel Reince Priebuse välja, asus ta kiiresti Valges Majas korda looma. Esmalt piiras ta ligipääsu Ovaalkabinetile, takistas osasid inimesi Valgesse Maja helistamast ning haaras kontrolli personaliküsimuste üle.

Viimastel kuudel on aga tema võimuhaare nõrgenenud ning Trump hakkas paljudel puhkudel Kellyst mööda minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles