Fotod: Andres Ammas sai omanimelise fondi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andres Ammase sõbrad lõid Eesti Rahvuskultuuri Fondi juurde Andres Ammase fondi. See fond hakkab andma välja kaht stipendiumi, mis hindavad haridust ja kultuuri ning tunnustavad pühendumust Haapsalule ja Läänemaale.

Fond kuulutati välja laupäeval Haapsalus, Läänemaa ühisgümnaasiumi aulas. 

Andres Ammas töötas palju Eesti nimel, olles üks 69st, kes hääletas 1991. aasta 20. augustil Eesti taasiseseisvumise poolt, samal ajal olid Haapsalu ja Läänemaa need, kus ja mille heaks ta oma südametööd tegi. Just sellist pühendumust oma kodulinnale ja -maakonnale soovivad Andrese sõbrad stipendiumifondi luues tunnustada.

Välja hakatakse andma kaht stipendiumi.

Üks stipendium on mõeldud Haapsalu ja ühtlasi Läänemaa heaks oma elu ja aega pühendanud inimestele, olenemata nende east või elukohast. Inimestele, kellel ei ole esikohal mitte isiklik kasu, vaid südamest tulev soov elu Haapsalus ja Läänemaal edasi viia ning ilusamaks muuta.

Teist stipendiumi annab fond välja väikese Andrese nimel koos Haapsalu lasteraamatukoguga. Andres oli kogu elu, pisikesest poisist peale väga suur lugeja. Fond soovib tunnustada samasuguseid raamatumaailma süvenenud väikseid lugejaid, nagu oli Andres.

Fondi algatajad

Ilona Aasvere, Veiko Tishler, Madis Kütt, Anneli Aken, Arne Veske, Triinu Karolin, Arvo Kaer, Tiina Kütt, Anne Mahoni, Egon Erkmann, Kaire Reiljan, Lehte Ilves, Raul Tammet, Margus Välja, Heli Tammik, Urmet Külaots, Anneli Ammas, Egert Hõim, Robin Pae, Krista Aru, Maris Pruuli, Tiit Pruuli, Katrin Laar, Mart Laar, Toomas Lunge, Tiit Salumäe, Margus Kasterpalu.

Annetusi Andres Ammase fondi saab teha alljärgnevalt:

Annetuse saaja: SA Eesti Rahvuskultuuri Fond

Pangakontod:

EE117700771000664610 LHV Pank

EE672200221001101347 Swedbank

Selgitusse märkida: Andres Ammase fondi. Annetused on tulumaksuvabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles