Tillerson: Trump soovis korduvalt seadust rikkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump (paremal) ja välisministrikohalt vallandatud Rex Tillerson mullu septembris New Yorgis.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump (paremal) ja välisministrikohalt vallandatud Rex Tillerson mullu septembris New Yorgis. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump soovis korduvalt seadust rikkuda, ütles endine välisminister  Rex Tillerson, kirjeldades presidenti distsiplineerimatu ja üksikasjadest mittehuvituvana.

Märtsis vallandatud Tillerson ei teinud neljapäeva õhtul antud usutluses mingit saladust oma viletsatest suhetest Trumpiga.

«Ma arvan, et osalt on see põhjustatud asjaolust, et meie stiil on täiesti erinev. Meil ei olnud ühist väärtussüsteemi,» ütles Tillerson veteranajakirjanik Bob Schiefferile intervjuus, millest CBS News avaldas reedel katkendeid.

«Ma pidin ütlema talle, hästi härra president, ma mõistan, mida te teha tahate, kuid te ei saa seda sel viisil teha -- see rikub seadust, see rikub lepingut.»

«See tekitas temas tõelist frustratsiooni,» märkis Tillerson. «Ma arvan, et ta väsis minust tüübina, kes iga päev ütleb talle, et seda ei saa teha, ja arutame, mida me võime teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles