Uus parteijuht jätkab Merkeli vaimus (2)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annegret Kramp-Karrenbauer (vasakul) jätkab Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liidu uue esimehena kantsler Angela Merkeli (paremal) alustatut.
Annegret Kramp-Karrenbauer (vasakul) jätkab Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liidu uue esimehena kantsler Angela Merkeli (paremal) alustatut. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix

Eilsel parteipäeval kohtunud Saksa konservatiivid valisid 18 aastat Saksamaa Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) juhtinud Angela Merkeli mantlipärijaks viimase soosiku Annegret Kramp-Karrenbaueri, kellest võib hiljemalt kolme aasta pärast saada Saksamaa uus liidukantsler ja kes sellisel juhul võtab üle Merkeli senise Euroopa juhtivpoliitiku rolli.

Kramp-Karrenbauer, keda on tema sarnaste vaadete tõttu ametisoleva kantsleriga sageli nimetatud mini-Merkeliks, rõhutas eile, et ta on teine inimene ja kavatseb erakonda oma suuna järgi juhtida.

«Inimesed peavad mind põhimõtteliselt [Merkeli] koopiaks, aga ma võin teile öelda, et seisan siin teise inimesena, iseendana,» sõnas erakonna uus juht enne hääletust peetud kõnes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles