Brasiilias hukkus pangaröövlite ja politsei tulevahetuses 12 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milagresis toimunud pangaröövis hukkus kuus röövlit ja kuus pantvangi.
Milagresis toimunud pangaröövis hukkus kuus röövlit ja kuus pantvangi. Foto: STRINGER / REUTERS

Reede varahommikul hukkus Brasiilia kirdeosas politsei ja pangaröövlite tulevahetuses kuus röövlit ja kuus pantvangi, nende seas kaks last. 

Tulevahetus puhkes Ceará osariigis Milagresi linnas, kus prooviti samaaegselt röövida kahte samal tänaval asuvat panka.

Milagresi linnapea Lielson Landin ütles päevalehele Folha de São Paulo, et tulevahetuses hukkus kuus kurjategijat ja kuus pantvangi.

Linnapea sõnul on viis hukkunud pantvangi sama pere liikmed ja neist kaks on lapsed. 

Ceará osariigi julgeolekuministri André Costa sõnul peab juurdlus välja selgitama tapetute isikud ja nende surma asjaolud. Ta ei öelnud, kelle kuulide läbi pantvangid surma said. 

Landim oli esialgsetele andmetele toetudes öelnud, et tema arusaama järgi «tapsid kurjategijad pantvangid ja politsei tappis kurjategijad.» 

Costa ametkonna teatel õnnestus politseil kaks kahtlustatavat vahistada. «Hambuni relvastatud rühm saabus varajastel hommikutundidel linna ja suundus kesklinna, kus nad püüdsid kuritegu toime panna. Leidis aset tulevahetus kahtlustatavate ja politsei vahel,» seisis julgeolekuministeeriumi teates.

Selles lisati, et kuus jõuguliiget sai surma ja «veel kuus inimest suri kuulihaavadesse.» 

Politsei arestis erinevaid relvi ja lõhkeaineid ning kolm pangaröövideks kasutatud sõidukit. 

Brasiilia on üks maailma kõrgeima vägivallatasemega riike. Eelmisel aastal pandi riigis toime 64 000 mõrva, mis teeb 30,8 mõrva 100 000 elaniku kohta. See näitaja on kolm korda kõrgem tasemest, mida ÜRO peab endeemiliseks vägivallaks. 

1. jaanuaril võtab Lõuna-Ameerika suurima riigi juhtimise üle paremäärmuslike vaadetega erusõjaväelane Jair Bolsonaro, kes on lubanud riigis vägivalla halastamatult maha suruda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles