USA prokurörid nõudsid Trumpi eksadvokaadile vanglakaristust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Cohen.
Michael Cohen. Foto: Andrew Kelly / Reuters / Scanpix

USA prokurörid esitasid reedel New Yorgi kohtule taotluse määrata president Donald Trumpi endisele advokaadile Michael Cohenile «arvestatav» vanglakaristus, lükates tagasi tema palve leebemale karistusele koostöö eest eriprokurör Robert Muelleri juurdlusega.

«Cohen, advokaat ja ärimees, pani mitme aasta jooksul toime neli eraldiseisvat föderaalkuritegu. Teda ajendas selleks isiklik ahnus ja ta kasutas korduvalt oma võimu ja mõju petturlikel eesmärkidel,» ütles New Yorgi föderaalprokurör Robert Khuzami süüdistusdokumendis. 

Khuzami taotles Cohenile 51-63 kuu ehk vähemalt nelja aasta pikkust vanglakaristust. 

Kohtunik peaks Cohenile karistuse määrama järgmisel nädalal.

Kunagine presidendi lähene liitlane ja üks Trump Organizationi tippjuhte tunnistas läinud nädalal, et valetas Muelleri uurijatele vande all kontaktide kohta kõrgete Vene ametnikega Trump Toweri ehitamise üle.

Mueller uurib Venemaa sekkumist USA 2016. aasta presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimaliku kokkumängu Venemaaga ja seda, kas Trump takistas 2017. aasta mais Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist.

Cohen hakkas Muelleriga koostööd tegema pärast seda, kui tunnistas end augustis süüdi kaheksas erinevas rikkumises. Nende seas olid maksudest kõrvalehoidmine, pangale valeütluste andmine ja valimiskampaania rahastamise reeglite rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles