Fotod sündmuskohalt: Saaremaal pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver on haiglas (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede ööl vastu laupäeva tapeti Kuressaares Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavus. Kallavuse tapnud kurjategijad pussitasid enne traagilist sündmust veel üht meest, kes viibib haiglaravil. Kohus võttis kaks pussitamises kahtlustatavat meest vahi alla.

Sündmused algasid reedel öösel kella kahe paiku, kui kaks joobes meest ründasid Kuresaare kesklinnas puhkenud konfliktide käigus kahte meest. Esialgsetel andmetel liikusid joobes mehed ringi kesklinnas, kui ühe baari ees puhkenud sõnavahetuse käigus ründas 33-aastane mees noaga meelelahutusasutuse juures viibinud 39-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse. 

Joobes mehed lahkusid sündmuskohalt ning lõhkusid möödaminnes ühe kõrvaltänava baari akna. Majast lärmi peale väljunud päästeametnik, kes parasjagu oma sünnipäeva oli tähistamas, kutsus purjutajaid korrale. See aga purjutajatele ei meeldinud ning sõnavahetus arenes konfliktiks, mille käigus lõi 31-aastane mees noaga teda korrale kutsunud 52-aastast meest, kes sai aga sedavõrd raskelt viga, et suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kurjategijad põgenesid taas sündmuskohalt.

Politsei ja Kuressaare haigla kinnitusel pole teise rünnakuohvri elu enam ohus ning ta on kontaktivõimeline.

Saaremaa politseijaoskonna juhi Rainer Antsaare sõnul kaasas politsei kurjategijate tabamiseks abijõudu ka naabermaakonnast ning alustas koheselt suurendatud jõududega kurjategijate otsimist piirkonnast.

«Meil õnnestus koguda kiirelt infot, kuhu kuriteos kahtlustatavad peale ründeid põgeneda võisid. Ühtlasi olid politseinikele info kogumisel abiks ka kohalikud inimesed, kellelt saadi vahetult sündmuskohtadelt olulist infot meeste ja nende liikumissuundade kohta. Kuriteos kahtlustatava 33-aastase mehe pidasime kinni Tallinna tänaval asuvas tanklas ning 31-aastase mehe tabasime Karl Ojasoo tänaval asuvast korterist,» kirjeldas jaoskonnajuht ning lisas, et mõlemad mehed on erinevate isikuvastaste süütegude tõttu politseile juba varasemast tuttavad.

Postimehele teadaolevalt on kinnipeetud mehed kohalikele tuttavad vägivaldsed tegelased, kellest üks vabanes hiljuti ka vanglast.

Antsaare sõnul on tänaöised rasked kuriteod üldiselt rahulikus Kuressaare erandlikud ja mõjutavad mõistetavalt olulisel määral kohalike turvatunnet. «Andsime politseinikena endast parima, et võimalikud kahtlusalused kiirelt välja selgitada ja kinni pidada. Kuigi pereisa elu see tagasi ei too, saame kinnitada, et kahtlustatavad on kinni peetud ja uurimise all,» ütles Antsaar.

«Öised sündmused rahulikus Kuressaares olid traagilised ja häirivad, kuid kõige olulisem on see, et vägivallatsejad on tabatud ja kinni peetud. Nüüd algab töö selle nimel, et noaga lööjad kohtu ette viia,» ütles prokurör Rainer Amur.

Amuri sõnul on kinni peetud mehed mõlemad varasemalt kriminaalkorras karistatud ning viibisid vabaduses katseajal. Pühapäeval teeb prokuratuur kohtule taotluse meeste vahistamiseks.

Politseijaoskonna juht avaldab kaastunnet hukkunud mehe lähedastele ja soovib haiglaravil viibivale mehele jõudu kiireks paranemiseks.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu pöördumine:

Täna öösel tabas meid äärmiselt valus ja ebaõiglane kaotus, kui Kuressaares mõrvati Sulev Kallavus. Pereisa, päästeametnik, sõber, hea inimene. Mees, kes suure osa oma elust pühendas ohutusele ja turvalisusele, langes julma vägivallateo ohvriks, püüdes lõpetada korrarikkumist. Sulev astus välja meie kõikide ühise turvalisuse eest. Mõistame sellise vägivalla ühemõtteliselt hukka. Tänan politseid kiire tegutsemise eest.

Sulev oli üks meie seast ja tema surm puudutab meid kõiki raskelt ja otseselt. Kogu Päästeameti pere nimel avaldan sügavat kaastunnet Sulevi perele ja lähedastele.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles