Näitus kuritööst ja karistusest võib saada Eesti muuseumide aastaauhinna

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitust «Kuritöö ja karistus» tutvustab väljapaneku projektijuht ja üks kuraatoreid Mairo Rääsk.
Näitust «Kuritöö ja karistus» tutvustab väljapaneku projektijuht ja üks kuraatoreid Mairo Rääsk. Foto: Sille Annuk

Muuseuminõukogu komisjonid valisid välja Eesti muuseumide aastaauhindade võimalikud saajad. Kümnes muuseumiroti kategoorias selguvad laureaadid 25. jaanuaril Eesti ajaloomuuseumis Maarjamäel. Üks võimalikke auhinnatuid on Tartu ülikooli muuseum seal aprillis avatud näituse «Kuritöö ja karistus» eest.

Muuseumiauhindade konkursile laekus tänavu rekordiliselt palju taotlusi, kokku 113. «Nominentide loodav pilt kinnitab, et muuseumitöö on Eestis elav ja pakutavad programmid kõnetavad publikut. Hea meel on näha, et ka uuena lisandunud kogukonna sõbra kategooriasse on esitatud 14 taotlust,» ütles kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna peaspetsialist Marju Niinemaa.

Komisjonid tõstsid esile 27 nominenti 14 muuseumist.

Parima ajutise näituse auhinnale kandideerivad Eesti kunstimuuseumi näitus «Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades», Pärnu muuseumi «Made in Pärnumaa» ja Tartu ülikooli muuseumi «Kuritöö ja karistus».

Parima püsiekspositsiooni auhinnale kandideerivad Eesti ajaloomuuseumi näitus «Minu vaba riik», Eesti trüki- ja paberimuuseumi püsiekspositsioon ning okupatsioonide ja vabaduse muuseumi «Vabadusel ei ole piire».

Muuseumikogu arendaja kategoorias on nomineeritud Eesti loodusmuuseum, Eesti maaelumuuseumid ja Eesti vabaõhumuuseum, konserveerimistöö kategoorias Eesti kunstimuuseum, Eesti Rahva Muuseum ning okupatsioonide ja vabaduse muuseum, muuseumihariduse edendaja kategoorias Eesti ajaloomuuseum, Eesti Rahva Muuseum ja Eesti kunstimuuseum, teadustrükise kategoorias Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseum, Eesti kunstimuuseum ning Eesti spordi- ja olümpiamuuseum.

Teaduskonverentsi kategoorias kandideerivad auhinnale Eesti Rahva Muuseum, Eesti kunstimuuseum ja Valga muuseum, kogukonna sõbra kategoorias Tallinna kirjanduskeskuse Tammsaare ja Vilde muuseumid, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ning Valga muuseum, muuseumiarendaja valikus on Eesti ajaloomuuseum, Eesti Rahva Muuseum ning okupatsioonide ja vabaduse muuseum.

Eriauhinna laureaat ja teised auhinnasaajad selguvad 25. jaanuaril Eesti ajaloomuuseumis, kui toimub iga-aastane Eesti muuseumide aastaauhindade konverents ja gala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles