Brasiilia imeravitsejat süüdistatakse seksuaalses ärakasutamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imeravitseja Joao de Deus (paremal) koos patsiendiga oma Brasiilias asuvas kliinikus.
Imeravitseja Joao de Deus (paremal) koos patsiendiga oma Brasiilias asuvas kliinikus. Foto: PEDRO LADEIRA / AFP / Scanpix

Kümmekond naist süüdistab kuulsat Brasiilia imeravitsejat João Teixeira de Fariat, kes on paremini tuntud nime João de Deusi all, seksuaalses ärakasutamises, kirjutas BBC.

João de Deus, kes on tuntud ka nime Jumala João all, tegutseb Brasiilia väikelinnas Abadianias, aga teda külastavad inimesed kogu maailmast.

Taani fotograaf Zahira Leeneke Maus avalikustas, et imeravitseja manipuleeris teda endaga seksuaalsesse vahekorda astuma ja seejärel vägistas naise. Mehe sõnul oli ainus võimalus puhastava energia transportimiseks läbi seksuaalse akti.

Üheksa anonüümsust palunud Brasiilia naist ütlesid samuti telekanalile Globo TV, et imeravitseja kasutas neid ära niinimetatud energiate puhastamise protseduuri ajal. Osa naiste sõnul olid nad seksuaalse ärakasutamise asetleidmise ajal ravimas depressiooni.

Imeravitseja lükkas kõik süüdistused ümber. Vastuses ajakirjanike päringule öeldi, et 76-aastane ravitseja kasutas oma võimeid tuhandete inimeste ravimiseks ja kõik süüdistused ebasündsa käitumise kohta raviprotseduuride ajal lükkab mees ümber.

Imeravitseja João de Deusi ei ole arst ja talle on varem määratud trahv ning isegi vanglakaristus ilma litsentsita töötamise eest.

Mitme aasta eest kirjutati sellest, et väidetavalt nii astmat, aidsi kui vähki raviva João juurde on tee leidnud ka paljud eestlastest patsiendid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles