Pretsedent meditsiinis: kolmele perearstile ei leitudki järeltulijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastakümmet Valgas töötanud perearst Külli Laugesaar jäi pensionile tänavu 1. juulist. 
Neli aastakümmet Valgas töötanud perearst Külli Laugesaar jäi pensionile tänavu 1. juulist. Foto: Arvo Meeks

Valga perearst Külli Laugesaarele, kes soovis pensionile minna juba 2015. aastal, otsiti järeltulijat siiani. Nüüd pidi terviseamet olukorra lootusetust tunnistama ning tema nimistu patsiendid lähevad jagamisele teiste arstide vahel. Sarnane olukord on ka Võrumaal Setomaa vallas ja Jõgevamaal.

Juulist võttis Laugesaare nimistu umbes 1400 inimest enda hoolde Valga perearst Inga Tumanova-Pruus, kes aga kauem kui novembrini sellise töökoormusega jätkata ei suutnud. 1. novembrist 1. jaanuarini teenindab nimistu patsiente perearst Luule Tampere, kes jätkab vastuvõttu Valga haiglas.

Tampere pidigi olema ajutine asendaja kuni kas uue arsti leidmiseni või selle ebaõnnestumise korral patsientide üleandmiseni teistele arstidele. Et aastaid kestnud otsing pole vilja kandnud, lähebki käiku teine plaan. Laugesaare patsiendid paigutatakse 1. jaanuarist ümberkaudsete perearstide nimistutesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles