Euroopa mõjukaim küberdiplomaat jagab maailmale Eesti tarkust

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimese küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatilise esindaja Heli Tiirmaa-Klaari kinnitusel on Eesti küberkaitse poolest kindlus – osaliselt ka seetõttu, et väikest riiki ongi lihtsam kaitsta kui suurt.
Eesti esimese küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatilise esindaja Heli Tiirmaa-Klaari kinnitusel on Eesti küberkaitse poolest kindlus – osaliselt ka seetõttu, et väikest riiki ongi lihtsam kaitsta kui suurt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mainekas väljaanne Politico avaldas vähem kui nädal tagasi järgmise aasta Euroopa mõjutajate edetabeli, mille üsna eesotsast vaatas vastu tuttav nägu – kõrgele viiendale kohale on paigutatud Eesti esimene küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.

Ta võttis koha sisse mainekate eurooplaste vahel, Euroopa Komisjoni peasekretäri Martin Selmayri järel ja Ukraina presidendiks pürgiva Julia Tõmošenko ees. Politico ennustab, et Euroopat raputab järgmisel aastal enim Itaalia populistist siseminister Matteo Salvini.

Politico valis teid väga mõjukasse nimekirja. Kuidas te ise sellest teada saite ja kuidas reageerisite?

Päris täpselt sain teada alles samal päeval, mil see avalikuks tehti. Mulle tuli paar nädalat tagasi e-kiri kutsega sinna üritusele, aga tegelikult polnud keegi mulle täpselt rääkinud, mis juhtuma hakkab.

Olen tähelepanuga harjunud ja Brüsseli tüüpiline seltskond on mulle tuttav, seega pahviks see mind otseselt ei löönud, aga muidugi on tore, kui selline tunnustus tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles