Macron pöördub esmaspäeval rahva poole kõnega (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron
Prantsusmaa president Emmanuel Macron Foto: Emmanuele Contini / imago/Emmanuele Contini

Prantsusmaa president Emmanuel Macron pöördub esmaspäeval rahva poole kõnega, milles pakub välja kohesed ja konkreetsed meetmed, kuidas kriisiga toime tulla, teatasid riigipea ametkond ja tööminister Muriel Penicaud.

Meeleavaldajad nõudsid laupäeval Pariisis Champs-Élysées'l taas Macroni tagasiastumist.

Macron tegi küll sel nädalal protestijatele järeleandmisi lükates edasi elektri- ja gaasihinna tõusu ja lubas jätta 2019. aastal kütuseaktsiisi tõstmata, kuid protestijaid see ilmselt enam ei peata.

Prantsusmaal on viimaste meeleavalduste ajal, mille käigus puhkesid ka kokkupõrked protestijate ja märulipolitsei vahel, kinni peetud 1723 inimest, teatas siseministeerium pühapäeva hommikul. Nendest 1220 inimest otsustati vahi alla jätta.

Laupäevastest protestiaktsioonidest võttis osa umbes 136 000 inimest üle terve Prantsusmaa ehk umbes sama palju kui 1. detsembri meeleavalduste ajal, öeldi avalduses.

Valitsusvastaste meeleavalduste käigus puhkesid kokkupõrked politseiga mitmes linnas, sealjuures Marseille'is, Bordeaux's, Lyonis ja Toulouse'is. 

Prantsusmaal avaldatakse juba neljandat nädalavahetust meelt kütusehindade tõusu, elukalliduse ja president Emmanuel Macroni poliitika vastu üldiselt.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles