Endine Vene politseinik mõisteti süüdi veel 56 mõrvas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Popkov.
Mihhail Popkov. Foto: Timur Balashov / The Siberian Times / Scanpix

Vene kohus mõistis täna endise politseiniku Mihhail Popkovi süüdi 56 mõrvas, mees kandis juba enne eluaegset karistust 22 naise vägistamise ja tapmise eest. 

«Irkutski oblastikohus mõistis Mihhail Popkovi süüdi 56 inimese tapmises aastatel 1992–2007,» märkis Irkutski prokuratuur avalduses.

Süüdistuse kohaselt oli Popkovil patoloogiline soov inimesi tappa. Lisaks mõrvadele tunnistati ta süüdi ka kümne ohvri vägistamises. 

Tänase otsusega mõisteti Popkovile teine eluaegne vangistus ja talt võeti õigus politseiniku eripensionile. 

2015. aastal tunnistati Popkov süüdi 22 naise tapmises. Hiljem tunnistas ta üles veel 59 mõrva, kuid mõisteti süüdi vaid 56s, kuna politsei ei ole suutnud kolme mõrva kohta tõendeid leida. 

Popkov tappis oma ohvrid Angarski linnas ja selle ümbruses pärast seda, kui ta oli pakkunud neile küüti. Mees ründas naisi tavaliselt ametist vabal ajal oma patrullautos.

Popkovi sõnul valis ta oma sihtmärgiks naised, kes olid purjus või kes elasid tema hinnangul amoraalset elu. Tegelikkuses olid suurem osa ohvritest tavalised pereinimesed.

Popkov sooritas suure osa mõrvu politseinikuna töötades ja jätkas tapmist ka pärast erruminekut. Popkov kasutas naiste tapmiseks peamiselt kirvest või haamrit.

Popkov tabati 2012. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles