Konverents «Naiste majanduslik iseseisvus on inimõigus» (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Postimees /

Tänasel inimõiguste päeval toimus Komandandi majas rahvusvaheline konverents «Naiste majanduslik iseseisvus on inimõigus».

«Eesti naised on maailma kõige kõrgemini haritud naised. Töötasu on aga millegipärast kehvem kui meestel,» ütles Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) asepresident ja Eesti delegatsiooni juht Marianne Mikko.

«Võrdse töö eest peab maksma võrdset palka. See on inimõigus,» toonitas ta.

Konverentsil pidas ettekande ENPA president Liliane Maury Pasquier, kes keskendus palgalõhe probleemile. Tema sõnul pole naiste majandusliku iseseisvuse tagamine üksnes inimõigus, vaid ka võimalus anda naistele väljapääs ärakasutavast suhtest.

Samuti tegi ettekande ENPA Sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esimees ja Bundestagi liige Frank Schwabe, kes rääkis ÜRO soolise võrdõiguslikkuse kampaaniast HeForShe ja Saksamaal kasutatavast kvoodisüsteemist.

Ettekannetele järgnes soolise palgalõhe vähendamise teemaline vestlusring, milles osalesid Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (BPW Estonia) liige Leena Kivisild, idufirma OÜ Timbeter juht Anna-Greta Tsahkna ja Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles