Saaremaal hukkus tulekahjus noor mees

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Mailiis Ollino

Saaremaal Tahula külas hukkus esmaspäeva varahommikul tulekahjus 19-aastane noormees.

Häirekeskus sai teate Tahula külas põlema süttinud elumajast kell 4.20.

Kuue minutiga sündmuskohale jõudnud päästjad leidsid eest talumaja, mille katus oli hävinenud, vahelaed sisse kukkunud ning kõik toad olid tuld täis. Eluhoone hävines tules täielikult. Põlevast majast leidsid päästjad kustutustööde käigus 19-aastase noormehe surnukeha.

Varahommikul kella poole neljaks kodust paarisaja meetri kaugusele Tahula farmi tööle läinud Ilona Martinson sai pool tundi hiljem üksnes pealt vaadata, kuidas ta kodu maha põles. Tuleõnnetuses kaotas naine ainsa lapse ja kogu oma maise vara, kirjutab Saarte Hääl.

Kella nelja paiku märkas üks lauda töölistest õues tulekuma. Saanud teada, kus põleb, tormas ta kohe Ilonale teatama.

«Esimese hooga ei saanud Ilona üldse aru, millest jutt,» kirjeldas Tahula farmi brigadir Elve Vakkum. «Teised pidid teda lausa raputama, et kuuled, su kodu põleb! Siis hakkas Ilona kodu poole jooksma ja helistas käigu pealt minule. Tormasime loomakasvatusjuhiga kohale, aga päästa ei olnud enam midagi – tuli oli juba katusest väljas.»

Sündmusele reageerisid Kuressaare, Kihelkonna ja Orissaare päästemeeskonnad ning Pihtla vabatahtlikud päästjad. Sündmusel osalesid lisaks kiirabi ja politsei. Päästjad kustutasid tulekahju ning kaitsesid süttimise eest kõrvalhooneid. Tulekahju likvideeriti kell 8.48. Tulekahju põhjus on seni teadmata. Täna uurivad Päästeameti menetlejad hoone üle ja püüavad leida tulekahju tekkepõhjuse.

Sellel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 42 inimest. Kõige rohkem traagiliselt lõppevaid tulekahjusid saab alguse hooletust suitsetamisest või lahtise tule kasutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles