Graafik: Valgamaal on töötute osakaal jätkuvalt kõige suurem

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa aitab ettevõtetel töölisi värvata.
Töötukassa aitab ettevõtetel töölisi värvata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Novembri lõpus oli töötuna registreeritud 30 366 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,7%. Uusi töötuid registreeriti novembris üle 5 700. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on registreeritud töötute arv jäänud samale tasemele.

Registreeritud töötuse määr oli novembri lõpus kõige kõrgem Valgamaal (8,5%) ning madalaim Hiiumaal (3,3%). Valgamaal on registreeritud töötus olnud viimased paar kuud kõige kõrgem. Madalaima registreeritud töötusega maakond oli viimased paar kuud Saaremaa, kuid novembris oli kõige madalam registreeritud töötuse määr Hiiumaal.

 

Vähenenud töövõimega töötuid oli novembri lõpus umbes 9 900 ehk ligi kolmandik registreeritud töötutest. Vähenenud töövõimega töötute osakaal registreeritud töötutest on aastaga ühe protsendipunkti võrra kasvanud.

Novembris oli töötukassal vahendada üle 8 400 töökoha. Uusi tööpakkumisi lisandus 4000. Töötukassa abiga asus novembris tööle või alustas ettevõtlusega ligi 3 000 inimest, sealhulgas 655 vähenenud töövõimega inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles