Taliga jätkab ametiühingute juhina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute liidu juhiks valiti uuesti Harri Taliga.
Ametiühingute liidu juhiks valiti uuesti Harri Taliga. Foto: Toomas Huik

Eesti ametiühingute keskliidu kongress valis napi häälteenamusega juhikohale tagasi Harri Taliga.

Taliga poolt hääletas 71 ja vastaskandidaadi Peep Petersoni poolt 65 delegaati.

Taliga tunnistas, et väljakutsed on väga suured. Järgmisel neljal aastal on tema kinnitusel põhirõhk organisatsiooni arendamisel ja liikmeskonna kasvatamisel. «Meie liikmed peaksid olema võimelised taotluste ja nõudmiste toetuseks ka aktsioone korraldama, et meie partnerid teaksid sellega arvestada. Paraku elame ühiskonnas, kus jõud on väga oluline argument,» kommenteeris Taliga oma väljakutseid järgmiseks neljaks aastaks.

«Meie häda on selles, et Eesti inimesed on passiivsed, allasurutud ja nad ei usu iseendasse, nad ei usu, et neist siin maailmas midagi sõltub, et nad suudavad oma elu mõjutada.  Ametiühingute põhiülesanne on jõuda inimesteni, tekitada neis eneseusk ja veenda neid selles, et neil on vahendid oma tööelu parandamiseks,» lisas ta.

Harri Taliga on sündinud 23. juunil 1957 Tallinnas.


Ta on lõpetanud Järvakandi keskkooli. Õppis Moskva ülikooli filosoofiateaduskonnas ja kaitses samas doktorikraadi politoloogias. 1986–1991 oli ta Tallinna Kunstiülikooli dotsent, 1991–1993 Tallinna Kunstiülikooli prorektor; 1993–1998 kultuuri- ja haridusministeeriumi osakonnajuhataja, töö- ja sotsiaal­fondi direktor ja õigustõlkekeskuse tegevjuht.

Aastatel 1998–2003 oli Taliga Eesti Ametiühingute Keskliidu sotsiaalsekretär ja aastast 2003 esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles