May sõidab Haagi ja Berliini Brexiti-kõnelusi pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May parlamendis.
Briti peaminister Theresa May parlamendis. Foto: PARBUL / AP / Scanpix

Briti peaminister Theresa May sõidab teisipäeval Haagi ja Berliini, et pidada Hollandi ja Saksa valitsusjuhiga kõnelusi Brexiti kokkuleppe päästmise üle.

May külastab kõigepealt Haagi, kus ta kohtub Hollandi peaministri Mark Ruttega. Seejärel suundub ta Berliini kõnelustele Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

"Ma arutan nendega selgeid muresid, mida see koda on väljendanud," ütles May esmaspäeval Briti parlamendile.

Ta teatas esmaspäeval, et lükkab edasi teisipäevaks kavandatud hääletuse Brexiti leppe üle parlamendi alamkojas.

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk hoiatas seepeale, et Euroopa Liit ei kavatse avada uuesti läbirääkimisi novembris saavutatud kokkuleppe üle. Ta lisas, et EL on siiski valmis arutama, kuidas aidata kaasa leppe ratifitseerimisele Briti parlamendis.

Ta lisas, et EL-i liidrid arutavad Brexitit erikohtumisel neljapäeval, alustades varem kavandatud tippkohtumist Brüsselis, millel osaleb ka May.

May on läinud kuul Brüsselis kokku lepitud lahkumisleppe tõttu silmitsi suure mässuga omaenese konservatiivses erakonnas, ent ka opositsiooniparteid on rivistunud tema vastu. 

May pidas ka nädalavahetusel kõnelusi Merkeli ja Tuskiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles