Kaks nunna varastasid pool miljonit dollarit ja mängisid selle Las Vegases maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunnad.
Nunnad. Foto: VINCENT WEST / REUTERS / Scanpix

Kaks Ameerika Ühendriikides Californias katoliku koolis töötanud nunna on tunnistanud üles, et omastasid umbes 500 000 dollarit ja raiskasid selle Las Vegase kasiinodes.

Nunnad Mary Kreuper ja Lana Chang varastasid raha Los Angelese lähedases Torrence’i linnas tegutseva katoliku kooli kontolt, kus hoiti õppemaksu ja annetustena saadud raha.

Mary Kreuper oli 29 aastat kooli direktor ning Lana Chang töötas seal enam kui 20 aastat õpetajana. Raha varastasid nad rohkem kui kümne aasta kestel, kasutades seda reisimiseks ja hasartmängudeks.

Kool teatas eile, et praeguseks pensionile jäänud nunnad on väljendanud oma tegude üle sügavat kahetsust ning õppeasutus kinnitas, et kuigi politseile on toimunust teatatud, ei kavatseta pühade õdede vastu kriminaalsüüdistust esitada.

«Õed on kinnitanud raha väärkasutamist ja aidanud uurimisele kaasa,» teatas kodulehel õdede ordu. «Meie kogukond on olukorra tõttu mures ja kurb ning kahetseb kahju, mida see teeb meie pikaajalisele suhtele kooliperega.»

Los Angelese peapiiskopkond avastas raha kadumise tavapärase auditi käigus.

Väidetavalt suutsid nunnad varjata oma tegusid pikka aega, hoiustades õppemaksuks ja muudeks kuludeks koolile antud tšekke eraldi pangakontol, mida kool ei kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles