Otsepilt: Ratas kinnitab, et Eesti toetab sanktsioonide laiendamist Venemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Täna annab peaminister Jüri Ratas riigikogus ülevaate Vabariigi Valitsuse tegevusest Euroopa Liidu poliitika teostamisel.

Samuti tuleb istungil teisele lugemisele karistusseadustiku ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse (terrorismivastase võitluse direktiivi ülevõtmine) eelnõu, mille eesmärk on võidelda kasvava rahvusvahelise terrorismiohuga.

Eesti soovib Venemaale seoses Ukraina sõjalaevade vastu toime pandud rünnakuga Aasovi meres uute täiendavate sanktsioonide kehtestamist, kuid ei ole kindel, kas Euroopa Liit seda tervikuna toetab, ütles peaminister Jüri Ratas.

«Eesti peab õigeks (Venemaa suhtes kehtestatud - BNS) sanktsioonide täiendamist,» ütles Ratas teisipäeval riigikogus valitsuse Euroopa Liidu poliitikast ülevaadet andes.

Samas tunnistas peaminister, et ei ole kindel, et kõik EL-i riigid seda seisukohta toetavad.

«Neid riike on, kes peavad õigeks sanktsioonide laiendamist ja Eesti on kindlasti valmis selles osas diskussioone pidama. Aga kas neid ka laiendadatakse, on praegu vara öelda,» rääkis Ratas.

Valitsusjuhi sõnul oleksid uued sanktsioonid tõenäoliselt isikusanktsioonid. «Küsimus on selles, et mis on võimalus, et need reaalselt realiseeruksid. Välisteenistuse inimesed töötavad selle nimel. Aga seda on veel vara hinnata, kas 28 riiki toetavad,» tõdes Ratas.

Euroopa Liidu välisministrid lisasid esmaspäeval veel üheksa isikut nimekirja, kellele kehtivad Ukraina terviklikkuse ja suveräänsuse rikkumise eest kehtestatud sanktsioonid. Uute võimalike sanktsioonide osas saavad otsustada nädala lõpus Brüsselisse Euroopa Ülemkogule saabuvad EL-i liikmesriikide valitsusjuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles